úterý 26. července 2011

Tana Toraja&Sengkang

Mnoho vody uplynulo v rekach a my se hlasime se s posledni zpravou ze Sulawesi.
V nejspis nejturistictejsi oblasti Celebesu (coz ve zdejsich pomerech neni vubec zadna hruza a denne jsme potkali max. 5 belochu) a narodnim parku Tana Toraja jsme stravili krasne 3 dny a ponorili se do zdejsi svebytne atmosfery plne pohrebnich obradu, ryzovych policek, neuveritelnych domu a rochnicich se buvolu. Nasledoval 2 denni, 60 km dlouhy pesi presun na zapad do udoli Mamasa pod zhavym rovnikovym sluncem a noclehy ve vysokych sedlech s dravci krouzicimi kolem nasich hlav (ne ze bychom se stali koristi).
Nyni, dva dny pred odletem na Bali jsme temer nahodou objevili a navstivili uzasne jezero Danau Tampe s plovoucimi vesnicemi a nespoctem rybarskych lodek. Plavba v jedne takove vratke barce bylo velmi mile necekane prekvapeni.
Zitra jeste zkusime objevit tkalcovnu hedvabi, vodopady a jeskyne pobliz Makassaru a huraaa do viru balijske turisticke dzungle.
Vsichni jsme zivi, zdravi a veseli :-)
J.



PS. Omlouvam se za pripadne preklepy, internetovou kavarnou otrasaji zvukove efekty z Counter Striku s hlasitosti nastavenou na maximum...

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Hurrrááá, nejsou sežraní !!! tak bacha na návrat do civilizace, jste teď z těch bukolických krajin moc přírodní.. mějte se nádherně, m/M