úterý 19. července 2011

Sulawesi - Lore Lindu

Konecne prava a nefalsovana Indonesie!
Beh po ramveji k letadlu, zadne velke cavyky a jsme na Sulawesi (Celebesu). Stopnem si bus, ktery nahodou jede kam potrebujeme a za 24 hodin jsme ve v narodnim parku Lore Lindu, kam noha belocha zavita jen opravdu malokdy, cesty a stezicky se prodiraji hustou dzungli a je vedro a vlhko takove, ze se clovek poti i v noci kdyz nehybne lezi. Vesnicky u jezera Danau Poso jsou uzasne, mistni sice trvrdi, ze je tu "many tourists", ale jednim dechem vysvetluji, ze mistni deti jsou z nas tak nadsene proto, ze je to prvne, kdy vidi belocha...
S plnou polni pochodujeme 5 dni pralesem, pot z nas leje s kazdym krokem, ale rychle prichazejici prehanky (doba na nandani plastenky cca 10 vterin) nas nastesti vzdy zchladi. Spime pod stanem, v kakaovych plantazich, nebo vyuzivame pohostinnosti mistnich a moc si to uzivame.
Odjezd z oblasti neni uplne zadarmo, nasazovani retezu v 30 stupnich je neobvykle, ale vzhledem ke kvalite silnic nezbytne.
Ted uz jsme podstatne jizneji, v oblasti Tana Toraja, kam jsme se presouvali taky pomerne dramaticky, ale ceka nas tu mnoho zajimaveho, snad se jeste ozveme, nez dojde k finalnimu presunu na Bali.
Salamat malam!
J.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Hola. Sledujeme vaše cestování z českého jihu, kde to v porovnání s vašimi zážitky vypadá dost fádně- žádný padající popel ani 30 st. vedra. Snad jen ty přeháňky :-) Pokud bys narazil na nějakou zajímavou historickou dopravní techniku, nezapomeň mi ji vyfotit. Držíme palce na další cestu. Standa&spol.

Anonymní řekl(a)...

ahoj cestovatelé, - domorodci, co jsou udivení, že vidí bělocha mi nevadí, hlavně bacha na ty, co si vesele zařadí cizince do jídelníčku !!
přeju krásné zážitky
m/M

Anonymní řekl(a)...

Zdravím sběratele zážitků! Už se těším do Indonézie skrze promítání s výkladem! Hezky si to užijte a doufám že se vy i fotodokumentace vrátíte ve zdraví zpátky do civilizace :-) J.