sobota 15. srpna 2009

Huyana Potosi (6088 m)

I presto, ze jde o nejsnaze dostupnou bolivijskou sestitisicovku, porad je tu ta vyska, kterou neni radno podcenit. Protoze jsme byli od Titicaca zvykli tak na 4000, aklimatizovali jsme primo na kopci, pekne pomalu nahoru - jedna noc v 4700, druha v 5125. Byli jsme temer jedini, kteri nesli s najatym guidem a uplne jedini exoti, kteri spali ve stanu a varili si sami ;-) Ve vrcholovy den jsme pak prvne okusili pravou bolivijskou zimu, kdy jsme oba dva hypnotizovali slunce aby uz uz vyslo... Odmenou za trochu toho trapeni ale byl krasny vrcholovy hrebinek, naprosto vymetena obloha a vyhledy na Cordillera Real a rozlehle Altiplano. Po vrcholovem opojeni uz jen fofrem dolu... a vecer uz jsme si pochutnavali na banana shaku v ulicich La Pazu ;-)

Dneska jsme pak, abychom meli take trochu kultury, vyrazili na archeologicke naleziste Tihuanaco kousek od La Pazu, kde jsme v spalujicim slunci obdivovali pozustatky starodavnych chramu. Pak uz tradicne nejake to zarizovani - pradelna, mapy, bomby, jidlo... a listek na bus. Zitra opoustime hekticky La Paz a mirime smerem NP Sajama. Kdyz to pujde dobre, zkusime nejaky dalsi vrsek, predevsim se ale tesime na krasnou prirodu a nekolik dni stravenych mimo civilizaci.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Gratulujeme k šestitisícovému zážitku!- My se zrovna chystáme na geocaching do příjemně placaté třeboňské krajiny za slunečního svitu a při teplotě cca 26 ve stínu...m/t

řekl(a)...

Kultura?? Banana shake??? Pane, jste nemocný!!!!

Jinak přeju hodně zdaru a víc štěstí s osobním majetkem.

<´,///