středa 27. srpna 2008

Trek pro otuzilce

Tak Zanskar nakonec nebyl zas tak poklidny, jak jsme predpokladali. Tentokrat to nebyli lide, ale sama priroda, co nas vypeklo - vydali jsme se na trek z Lamayuru do Rangdumu. Prvni den spalujici zar, dalsi dny jedno brozeni za druhym (v jednom dni az 25x), nasledne mensi bloudeni... turistu jsme potkali minimum, uz vime, proc se tato trasa chodi pomerne zridka. Puvodni 5ti denni plan se protahl o cele 2 dny diky uvezneni ledovcovou rickou, kterou od jiste odpoledni doby nebylo mozno prekonat a jiz zminenemu "side tripu" (=bloudeni do vedlejsiho udoli do vysky 4800m). Nakonec jsme to spravne sedlo (5255 m) trefili a do Rangdumu dochazime unaveni, hladovi a moc radi uvitame azyl u zdejsich mnichu, kteri umi nadocekavani dobre varit :)
Ted uz jsme uz o 130km dale - v Padumu. Ceka nas posledni tydenni trek smerem na jih a pak uz jen Manali, Delhi... jeste se ozveme. Diky moc za zpravy z domoviny.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nazdar horalé,zdá se, že nechodíte zrovna cestama pro slečinky... Přejeme přívětivou přírodu i okolnosti a opatrujte se! m/M

Anonymní řekl(a)...

Zdar a silu vasi expedici preji Zabaci! Koukejte poradne makat - Tomik uz zacal chodit, tak aby vas nekde nedobehl! :-))

Bobek řekl(a)...

Ahoj, záplavy vás zatím ještě nepotkaly? Tady se teď objevují zprávy, že v Biháru je už 3,5 mil. lidí bez domova, tak si jen dejte pozor, ať vás ještě něco někde nespláchne.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj D+J,

zdravím vás a chci vám připomenout, zda se budete ucházet o log na "Leh Lunar Landscape"?
Ve dnech 16. až 23. 8. tam byli 3 z CZ.
Mějte se fajn.
T.